Gratis Informatie


Voeding mag niet iets zijn wat je enkel nodig hebt om te overleven.

 

Een goed voedingspatroon voorziet je niet alleen van brandstoffen/bouwstoffen maar reflecteert ook hoe jij je voelt en voorkomt in het dagelijks leven.

 

Je bent immers wat je eet. Als je lekker en gezond eet dan voel je je een stuk gelukkiger en straal je meer energie en gezondheid uit wat anderen dan weer beïnvloed om jou te volgen.

 

Lekker koken hoeft ook niet duur te zijn, moeilijk om te leren en lang duren om te maken. Bij het gedeelte voedingstips leer je alles wat je nodig hebt om lekker te koken en om te begrijpen wat voeding met je lichaam doet.


We beseffen allemaal dat beweging belangrijk is om ons beter te voelen, er beter uit te zien en minder risico te hebben op allerlei ziekten of blessures.

 

Maar we staan er niet bij stil hoe divers beweging kan zijn en dat iedereen zijn eigen noden heeft. Je hoeft niet als een bodybuilder te trainen om het lichaam van je dromen te krijgen.

 

Maar wat is dan de juiste manier van trainen ? Wel, die bestaat niet...
De juiste manier van trainen is die training die ervoor zorgt dat je meer en langer wilt sporten. De meeste mensen stoppen al na 3 maanden fitness omdat ze gewoon niet de manier van trainen hebben gevonden die het best bij hen past of niks aan een Personal Trainer durven vragen.


Ontspanning en slapen is niet hetzelfde.

 

Ontspanning creëren helpt je meer balans en voldoening uit je leven te halen. In sport is het vaak een vergeten onderdeel van de Heilige Drievuldigheid van een gezonde levensstijl, naast voeding en beweging.

 

Een goede ontspanning zorgt ervoor dat je een intensievere training hebt en je beter kunt presteren waardoor je minder snel blessures oploopt of vast komt te zitten op een plateau.

 

In dit deel zul je meer leren over ademhalingstechnieken, manieren van ontspanning, slaaphouding, ASMR, mindfulness, meditatie, muziek en andere zaken die kunnen bijdragen tot een goede balans in je leven.


Motivatie komt en gaat.

 

Motivatie kan je stimuleren om actie te ondernemen en door te bijten maar zolang jij geen actie neemt zal er niets veranderen.

 

Het leven is niet zwaar, je bent niet depressief, je bent geen procrastinateur, je bent geen slecht, mislukt of lui mens... je hebt gewoon niet datgene gevonden waarvoor je iedere morgen opstaat en voor wilt vechten. Hetgeen wat je harder wilt dan ademen. Jouw passie...

 

Bij het gedeelte motivatie krijg je een bredere zingeving en levensadvies van je PT maar ook tips over hoe je jezelf kunt motiveren en wat je kunt doen als het minder goed gaat.


Tips Voor Startende Trainers

Ik hou van enorm veel van mijn vak en zie mezelf dan ook als ambassadeur voor Personal Training.

 

Dit betekent niet dat ik 's werelds beste trainer ben en alle antwoorden in pacht heb, maar wel dat ik mijn concullega's graag ondersteun bij het oplossen van hun problemen en luister naar hun ideeën zodat we samen de lat hoger kunnen leggen en onze klanten beter bedienen.