Nicola's Strength & Conditioning Club

aka the Pizza Boyz        


Tijdens mijn grote "gewichtsverliesfase" heb ik een affiniteit gekregen voor zware barbell training. De military press werd zo mijn eerste liefde, de squat mijn grootste liefde, met de deadlift had ik een haat-liefde verhouding en de benchpress was de minnares die ik geheim hield.

Na het afronden van mijn opleiding heb ik, samen met enkele andere Personal Trainers, als pionier het PT-project bij Basic Fit opgestart.

Daar ben ik Hatem en Yves tegengekomen die mijn liefde voor krachttraining vorm hebben gegeven door me te overtuigen om deel te nemen aan mijn eerste powerliftingwedstrijd voor de NABBA federatie. Na onze eerste wedstrijd zijn we allemaal pizza gaan eten om onze  wedstrijd te vieren en de strategie voor de volgende te bespreken.

 

Uiteindelijk ben ik gestopt met het PT-project om mijn eigen ding te doen in Lanaken. Daar ben ik klanten de compoundlifts gaan aanleren om uiteindelijk personen te overtuigen om deel te nemen aan wedstrijden en een passie in een nieuwe sport te vinden.

En na honderden uren aan specifieke powerlifting coaching was de volgende logische stap om mijn eigen powerlifting club op te starten en de beste club van de provincie te worden (en uiteindelijk hoger).

(SBD)     SQUAT  /  BENCH  /  DEADLIFT

Buiten de officiële IPF wedstrijden doen we als club ook mee met aspiranten wedstrijden zoals de "Primer Challenges" waar de regels minder strikt zijn en je geen speciale kledij of accessoires nodig hebt.

Zo kun je samen met andere beginners al een idee krijgen van wat je mag verwachten op de officiële wedstrijden zonder extra druk.


Wedstrijdkalender  VGPF

Het weekend voorafgaand een wedstrijd vindt er een tactische training plaats. De tactische trainingen zijn er om tactiek te bespreken, materiaal te controleren en eventueel nog een laatste keer pieken op de mockmeet (oefenwedstrijd) zodat je nog minder zorgen hebt op je wedstrijd.

Clubleden mogen ook een vriend(in) / partner / famililid meenemen.

Memberships

Om deel te nemen aan officiële VGPF wedstrijden moet je je aansluiten bij één van de erkende clubs. Deze clubs verzorgen je lidmaatschap voor de federatie en helpen je met je sportverzekering indien het ooit misgaat.
Bij ons heb je de keuze uit enkele memberships / sponsorships.

Een casual membership is geschikt als je eens wilt deelnemen aan een wedstrijd en de gym / coach waar jij al bij sport geen erkend lidmaatschap heeft. Het is dus ideaal voor degenen die alles liever zelfstandig doen.

 

Een support membership is geschikt als je meedere wedstrijden wilt meedoen en je door de NSCC's coach wilt laten begeleiden. De begeleiding kan ook in samenwerking met die van je eigen coach / gym.  

 

Een investor is iemand die de club financieel of materieel sponsert maar zelf ook nog meedoet aan wedstrijden onder het support membership.

Een sponsor is iemand die de club financieel of materieel sponsert en er ook zichtbaarheid en promotie voor terugkrijgt.


Stappenplan inschrijving

1. Club registratie

Je inschrijving begint met het invullen van een aansluitingsformulier.

 

Je doet dit best in persoon in de club zodat je  coach al direct je vragen kan beantwoorden en ook al wat uitleg kan geven over alles waaronder je sportongevallenverzekering.

 

Als je het echt niet haalt om eens binnen te springen zullen we je een  PDF-bestand doorsturen die je thuis kunt afprinten en terugsturen.

2. Betaling

Tijdens je registratie wordt er ook een factuur opgesteld of als je alles online doet krijg je deze toegestuurd in PDF-formaat.

Zodra je betaling voltooid is krijg je toegang tot het Clea-platform.


Je lidmaatschap is pas geldig van de dag dat je betaling is orde is en om deel te nemen in onze federatie moet je minstens 3 weken voor je wedstrijd ingeschreven zijn.

 

Zorg dus dat dit tijdig in orde is.

3. CLEA-account

Zodra je betaling in orde is krijg je toegang tot  je VGPF CLEA-account.

Hier kun je je profiel nog eventueel aanvullen en teken je nog even dat je akkoord gaat met de algemene regels die je coach je heeft uitgelegd maar je best nog altijd even doorleest.

Je kan jezelf inschrijven voor wedstrijden maar als iets niet lukt kan je dit ook via je clubsecretariaat doen. Op het platform zie je ook de deadlines voor de inschrijvingen.


Stappenplan wedstrijd

1.Wedstrijdregistratie

Je vindt de datum van je wedstrijd hierboven terug of via de website van de VGPF. Je kan jezelf dan inschrijven via je Clea-account of via de coach. Breng ook even je coach op de hoogte als je je hebt ingeschreven om te controleren of alles in orde is en als je coaching nodig hebt tijdens de wedstrijd.

2.Wedstrijd deelname

Voor de support leden of degenen die extra coaching nodig hebben gaat er altijd een coach mee naar de wedstrijd die jouw zorgen wegneemt. 1-2 weken voor de wedstrijd doorgaat is er ook altijd een oefenwedstrijd waar de coach kijkt of je wedstrijdklaar bent.

3.Resultaten

Je vindt de resultaten van je wedstrijd terug op de website van de VGPF. Maar je kan ook bij je vrienden en familie uitpakken met je Open Powerlifting profiel waar je je eigen statistieken kunt vergelijken met andere powerlifters uit je eigen federatie of van over de hele wereld.


Squat

Bench

Deadlift

Total


* (Age) -14j   (Sub) Sub Junior 14-18j   (Jun) Junior  18-23j   (Sen) Senior 24-39j   (M1-9) Master 40j+ per 10 jaar