Nicola's Strength & Conditioning Club

aka the Pizza Boyz        


Tijdens mijn grote gewichtsverliesfase ben ik verliefd geworden op zware krachttraining. De military press was mijn eerste liefde, de squat mijn grootste liefde, de deadlift mijn verre liefde en de benchpress mijn laatste liefde.

Na het afronden van mijn opleiding heb ik als pionier het PT-project opgestart bij Basic Fit samen met enkele andere Personal Trainers.

Daar ben ik Hatem en Yves tegengekomen die mijn liefde voor krachttraining vorm hebben gegeven door me te overtuigen om deel te nemen aan mijn eerste powerliftingwedstrijd voor de NABBA federatie. Na onze eerste wedstrijd zijn we allemaal pizza gaan eten om een goede wedstrijd te vieren en de strategie voor de volgende te bespreken.

 

Uiteindelijk ben ik gestopt met het PT-project en mijn eigen ding gaan doen in Lanaken. Daar ben ik me meer en meer gaan focussen om klanten compoundlifts aan te leren en uiteindelijk zelfs klanten te overtuigen om deel te nemen aan powerlifting wedstrijden.

En na honderden uren aan coaching was de volgende logische stap om mijn eigen powerlifting club op te starten.

(SBD)     SQUAT  /  BENCH  /  DEADLIFT

Wij doen als club ook mee aan de Primer Challenges die perfect zijn voor aspiranten om al een idee te krijgen hoe sterk jij bent vergeleken met andere nieuwelingen in de sport.


Wedstrijdkalender  VGPF

Het weekend voorafgaand een wedstrijd is er een oefentraining op zondagen. Leden die meedoen krijgen voorrang om zich in te schrijven maar alle clubleden zijn welkom op de oefenwedstrijden.

 

Clubleden mogen ook een vriend(in) / partner / famililid meenemen.

Memberships

Om deel te nemen aan officiële VGPF wedstrijden moet je je aansluiten bij één van de erkende clubs. Deze clubs verzorgen je lidmaatschap voor de federatie en helpen je met je sportverzekering indien het ooit misgaat.
Bij ons heb je de keuze uit enkele memberships / sponsorships.

Een casual membership is geschikt als je eens wilt deelnemen aan een wedstrijd en de gym / coach waar jij al bij sport geen erkend lidmaatschap heeft. Het is dus ideaal voor degenen die alles liever zelfstandig doen.

 

Een support membership is geschikt als je meedere wedstrijden wilt meedoen en je door de NSCC's coach wilt laten begeleiden. De begeleiding kan ook in samenwerking met die van je eigen coach / gym.  

 

Een investor is iemand die de club financieel of materieel sponsert maar zelf ook nog meedoet aan wedstrijden onder het support membership.

Een sponsor is iemand die de club financieel of materieel sponsert en er ook zichtbaarheid en promotie voor terugkrijgt.


Stappenplan inschrijving

1. Club registratie

Je inschrijving begint met het invullen van een aansluitingsformulier. Je kunt dit best in persoon in de club doen zodat de coach direct al je vragen kan beantwoorden en ook al wat uitleg kan geven over alles waaronder je sportongevallenverzekering.

 

Als je het echt niet haalt om eens binnen te springen zullen we je een  PDF-bestand doorsturen die je thuis kunt afprinten en terugsturen.

2. Betaling

Tijdens je registratie wordt er ook een factuur opgesteld of als je alles online doet krijg je deze toegestuurd in PDF-formaat.

Zodra je betaling voltooid is krijg je toegang tot het Clea-platform.


Je lidmaatschap is pas geldig van de dag dat je betaling is orde is en om deel te nemen in onze federatie moet je minstens 3 weken voor je wedstrijd ingeschreven zijn.

Zorg dus dat dit tijdig in orde is.

3. CLEA-account

Zodra je betaling in orde is krijg je toegang tot  je VGPF CLEA-account. Hier kun je je profiel nog eventueel aanvullen en teken je nog even dat je akkoord gaat met de algemene regels die je coach je heeft uitgelegd maar je best nog altijd even doorleest.

Je kan jezelf inschrijven voor wedstrijden maar als iets niet lukt kan je dit ook via je clubsecretariaat doen. Op het platform zie je ook de deadlines voor de inschrijvingen.


Stappenplan wedstrijd

1.Wedstrijd registratie

Je vindt de datum van je wedstrijd hierboven terug of via de website van de VGPF. Je kan jezelf inschrijven via je Clea-account of via de coach. Breng je coach even op de hoogte als je je hebt ingeschreven om te controleren of alles in orde is en als je coaching nodig hebt.

2.Wedstrijd deelname

Voor de support leden of degenen die extra coaching nodig hebben gaat er altijd een coach mee naar de wedstrijd die jouw zorgen wegneemt. 1-2 weken voor de wedstrijd doorgaat is er ook altijd een oefenwedstrijd waar de coach kijkt of je wedstrijdklaar bent.

3.Resultaten

Je vindt de resultaten van je wedstrijd terug op de website van de VGPF. Maar je kan ook bij je vrienden en familie uitpakken met je Open Powerlifting profiel waar je je eigen statistieken kunt vergelijken met andere powerlifters uit je eigen federatie of van over de hele wereld.


Squat

Bench

Deadlift

Total


* (Age) -14j   (Sub) Sub Junior 14-18j   (Jun) Junior  18-23j   (Sen) Senior 24-39j   (M1-9) Master 40j+ per 10 jaar